Digital

Digital

Nieuws

Ombudsman tegen Belastingdienst: rustig aan!

De Nationale Ombudsman deelt mee dat hij vindt dat de Belastingdienst de belangen van digitaal weinig vaardige mensen niet serieus neemt. Ombudsman Reiner van Zutphen: “Ik vind het van groot belang dat de overheid bij digitalisering van de dienstverlening weet welke groepen het niet kunnen bijbenen. En dat er een werkwijze ontwikkeld wordt om deze groepen mee te nemen in die digitalisering of hun anders een alternatief te bieden.”

Hij staat dus niet achter de drieste afschaffing van de blauwe enveloppe. Burgers moeten erop kunnen rekenen dat ze de komende jaren nog gewoon op papier zaken kunnen doen met de
Belastingdienst.

Al eerder dit jaar klaagde Van Zutphen tegen een tijdschrift over ‘de enorme onrust die het voornemen de blauwe enveloppe af te schaffen veroorzaakte. “Mensen die een klacht of een vraag kunnen formuleren, krijgen alsnog de papieren aangifteformulieren in de bus. Maar degenen die dat niet kunnen blijven ervan verstoken. En die zitten echt in de problemen.”

Van Zutphen laat het er niet bij zitten: “Met de Belastingdienst ga ik binnenkort praten over wat nu eigenlijk de filosofie is achter de manier van digitaliseren.”

Bron: Digitaal bestuur april 2016