Digital

Digital

Nieuws

Back-up geen gemeengoed in België

Liefst een op de vier Belgen maakt nooit een back-up van de persoonlijke gegevens op zijn computer. Dat schrijft Knack. Bijna de helft van de Belgen raakte ooit eens digitale privégegevens kwijt. Dat is voor lang niet iedereen een reden om back-ups te gaan maken.
Knack baseert zich op een onderzoek van het bureau iVox onder 900 burgers en 300 bedrijven.

Belgen gaan niet bijzonder zorgvuldig om met de persoonlijke informatie op hun computer. Weliswaar vindt iedere zuiderbuur het maken van een back-up belangrijk, een kwart regelt het gewoon niet. Niet voor de computer, niet voor de smartphone. Ongeveer zestig procent van de Belgen weet niet eens hoe je een back-up van je smartphone maakt (Ronald Groeneweg van Digital overigens ook niet).

Een woordvoerder van het onderzoeksbureau: “De kans om een gsm of smartphone kwijt te raken, is veel groter dan de kans om een computer of laptop te verliezen. Toch back-uppen we die laatste nauwgezetter. Onbegrijpelijk!”

Nooit gebackupte Blackberry-smartphone

Overigens gaan ook Belgische bedrijven niet voorzichtig om met hun gegevens. Liefst 40 procent van de bedrijven maakt niet dagelijks een back-up en neemt dus het risico van gegevensverlies.

Bron: Knack.be maart 2016