Digital

Digital

Nieuws

Medewerker begrijpt internetbeveiliging

Medewerkers hebben in de praktijk veel last van de beveiligingsmaatregelen die hun bedrijf op IT-gebied instellen. Ze moeten allerlei beveiligingsapparaatjes gebruiken en vele malen per dag wachtwoorden intypen. Niettemin zijn ze steeds begripvoller. Dat blijkt uit een studie van de Belgische tak van Price Waterhouse Coopers.

Bedrijven leveren steeds meer inspanningen om het risico op digitale bedreigingen van buiten te verminderen. Ze doen daarvoor ook steeds hogere investeringen, met name om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen en klanteninformatie geheim te houden. Die investeringen zullen alleen nog maar groeien door de nieuwe Europese Privacy Verordening, verwacht Price Waterhouse Coopers.

Investeren blijft nodig, want het aantal bedrijven dat met ernstige digitale lekkage te maken heeft gekregen, stijgt nog jaarlijks. Van die lekken had (in België in 2015) nog maar dertien procent te maken met dommigheid van het personeel. Medewerkers zijn zich steeds meer bewust van de gevaren die zij zichzelf kunnen veroorzaken.

En waar bewustzijn is, is digitaal werken kansrijk.

Bron: Computable.be maart 2016