Digital

Digital

Nieuws

Raadsleden Lelystad krijgen bijscholing

De gemeente Lelystad gaat haar raadsleden, bestuurderen en ambtenaren naar een bijscholingscursus sturen. Ze weten nu te weinig van ict en dat belemmert hun functioneren, vindt de gemeente.
De Rekenkamer van Lelystad is de aanstichter van het geheel. “Alles is ICT,” is zo ongeveer haar lijspreuk. Een woordvoerder tegen Computable: “Beleidsvoorstellen kunnen in potentie grote gevolgen hebben voor de ict-systemen van de gemeente. Hierdoor heeft ict een dermate grote invloed op het functioneren van de gemeente Lelystad, dat het een harde randvoorwaarde is geworden.”

De Rekenkamer huurt onderzoeksbureau BMC in “om de invloed van het beleid uit het primaire proces op het ict-beleid onderzoeken”. Onderdeel van het onderzoek is de ict-cursus. BMC heeft immers adviseurs, onderzoekers en trainers op de bank, dus waarom die niet allemaal inzetten?

BMC onderzoekt ook “de risico’s die kleven aan het Lelystadse ICT-beleid en de Lelystadse beheersmaatregelen naar aanleiding hiervan. Het kijkt hierbij naar de verbeterpunten en de perspectieven voor de toekomst.”

Burgers klagen via de site van Computable over ‘het zoveelste geval van geldverspilling door de overheid’.

Bron: Computable februari 2016