Digital

Digital

Nieuws

Spotify naar cloud van Google

Cloud is toch iets meer dan een paar servers neerzetten en die in de lucht houden voor de klant. Cloud is bug business. Dat bewijst alleen al het feit dat de overstap van de ene cloudaanbieder naar de andere wereldnieuws kan zijn.

Spotify, groot in digitale muziek, heeft bekendgemaakt dat het al zijn clouddiensten gaat verplaatsen van Amazon Web Services naar de Google Cloud. Ervaringen met die cloud op kleine schaal maakten Spotify zo blij, dat het bedrijf de (nogal intensieve) overstap zal maken.

Het verlies van een van zijn grootste klanten komt hard aan voor Amazon. En als één schaap over de dam is… de stap van Spotify zou ook een andere grote klant als Netflix op ideeën kunnen brengen.

Een woordvoerder, of liever: blogger van Spotify verklaart dat de reden van de overstap gezocht moet worden in de zeer uitgebreide dienstverlening van Google die het voor de “teams binnen Spotify” mogelijk maakt ‘veel efficiënter en effectiever” te werken. En dan, in geheimtaal:
“Google is al geruime tijd leider op het gebied van datastack, en dat is vooral te zien aan het geavanceerde data-aanbod. Van traditionele dataverwerking met Dataproc, tot het afleveren van events met Pub/Sub en de mogelijkheden die BigQuery met zich meebrengen. Bouwen op Google’s data infrastructuur geeft ons een significant voordeel op plekken waar het er het meest toe doet.”

Spotify gaat gebruik maken van de volgende clouddiensten van Google: Google Cloud Datastore, Google Cloud Bigtable en Google Cloud Networking Services.

Bron: Techzine februari 2016