Digital

Digital

Nieuws

Volvo: app vervangt autosleutel

Volvo zal in de nabije toekomst zijn auto’s leveren zónder fysieke autosleutels. In plaats van een sleutel krijg je een app met ingebouwde digitale sleutel. De technologie daarvan toonde Volvo in februari op het Mobile World Congress in Barcelona.

De Volvo app biedt de volledige functionaliteit van de fysieke autosleutel: het ont- en vergrendelen van de auto, het openen van de kofferklep en het starten van de motor. Daarnaast kun je met de app een huurauto boeken en betalen, waarna je meteen kunt beschikken over de digitale sleutel van die auto. Bij aankomst op de bestemming lokaliseer je de auto via gps en je kunt zo wegrijden. Da’s goed nieuws!

In de lente doet Volvo een pilot met de nieuwe technologie, in samenwerking met autodeelbedrijf Sunfleet uit Göteborg. Vanaf 2017 wil Volvo een beperkt aantal zakelijke auto’s uitrusten met de digitale-sleuteltechnologie.

Volvo loopt sowieso voorop. Het bedrijf biedt sinds 2015 al de mogelijkheid om online gekochte zaken in de auto te laten afleveren. De bezorgdienst krijgt dan een eenmalig bruikbare code om de kofferruimte van de auto openen.

Volvo wil overigens ook fysieke autosleutels blijven leveren aan mensen die dat op prijs stellen.

Bron: emerce.nl februari 2016