Digital

Digital

Nieuws

Gemeenten ruziën over website

Het college van B&W Alkmaar weigert nog langer te praten met de bestuurderen van Heerhugowaard. Oorzaak van het conflict: beide gemeenten hengelen ernaar de vestigingsplaats te worden van het nieuwe MCA-ziekenhuis. Om deze strijd in eigen voordeel te beslechten, greep Heerhugowaard naar wel een erg vernieuwend middel binnen de overheid. De gemeente bracht een anonieme website in de lucht waarop Alkmaar wordt gekraakt als vestigingsplaats voor het nieuwe hospitaal. Toen uitkwam dat Heerhugowaard achter de website zat, ontstaken burgemeester en wethouders van Alkmaar in woede. Een woordvoerder tegen RTV Noord-Holland: “Wij hechten waarde aan regionale samenwerking. Maar daar is wel vertrouwen voor nodig. Op dit moment is het vertrouwen tot het dieptepunt gedaald.”

De Alkmaarders willen eens nadenken of zij nog wel willen samenwerken en blijven daarom komende weken en wie weet wel maanden weg van het regionaal portefeuilleoverleg.

Een woordvoerder van Heerhugowaard betreurt het dat de site anoniem in de lucht kwam, maar zegt dat gemeente bij het standpunt blijft dat Alkmaar ongeschikt is: de vestiging zou te klein zijn en slecht bereikbaar voor de hulpdiensten.

De website blijft gewoon in de lucht. Bezoekers kunnen nu wel zien dat Heerhugowaard de beheerder is.

Bron: Digitaal bestuur februari 2016