Digital

Digital

Nieuws

Engels leren dankzij virtual reality

De bedrijven Deviant en NovoLanguage hebben, naar eigen zeggen uiteraard, een flinke stap voorwaarts gezet in het toepassen van virtual reality in het onderwijs. In het taalonderwijs in dit geval. Ze hebben de 3D Virtual Interactive Presentation Room (3D VIP Room) ontwikkeld. Voor toegang tot deze VIP Room heb je slechts een smartphone en een kartonnen 3D-bril nodig.

Als deelnemer aan de 3D VIP Room bezoek je bijvoorbeeld virtueel de stad London: voor je ogen speelt zich een 3D-film van de stad af waarn je zelf de hoofdrol speelt. Je kunt alleen of met een mede-student allerlei taaloefeningen doen in de virtuele Engelse hoofdstad.

Ook voor andere vakken is de 3D VIP Room bruikbaar: je kunt straks tijdens een biologieles door een menselijk lichaam reizen of in een plantje kruipen om te zien hoe bladgroen zich vormt. Iedere les kan een leerling naar een andere leerzame omgeving brengen. Schitterend en beangstigend!

De 3D VIP Room is onlangs gedemonstreerd op de Vakbeurs voor onderwijsinnovatie en ICT (IPON) in de Jaarbeurs te Utrecht.

Bron: Emerce februari 2016