Digital

Digital

Nieuws

Informatie Vlaanderen boven!

De Vlaamse overheid maakt eindelijk werk van digitaal werken en digitale dienstverlening. Verantwoordelijk minister Liesbeth Homans heeft een grote reorganisatie doorgevoerd, waardoor de verschillende overheidsdiensten die een rol spelen in het informatiebeleid worden gebundeld in één sterk agentschap: Informatie Vlaanderen.

De minister vertelt: “Heel wat diensten zijn in Vlaanderen met informatie en e-government bezig.
Historisch was er een tweedeling tussen diensten die met geografische informatie bezig waren, en diensten die met andere, niet-geografische informatie aan de slag waren. Door nu de verschillende informatie aan elkaar te koppelen, zetten we een grote stap vooruit. Door bijvoorbeeld data aan een locatie te koppelen, wordt deze zeer toegankelijk. Met Geopunt -de centrale toegangspoort tot geografische overheidsinformatie- hebben we een platform waar mensen op basis van een locatie op een kaart kunnen zien welke publieke diensten daar beschikbaar zijn.”

Van bijna niets naar hosanna gaan we niet in één dag, benadrukt de minister: “Deze reorganisatie binnen de Vlaamse overheid vergt inspanningen en tijd, dat is logisch. Maar ik ben ervan overtuigd dat dit nieuwe agentschap echt een drijvende kracht achter het informatiebeleid van de Vlaamse overheid zal worden.”

Bron: bestuurszaken.be januari 2016