Digital

Digital

Nieuws

Motorola op schroothoop der geschiedenis

Motorola is een grote naam in de geschiedenis van de mobiele telefonie en wordt binnekort ook voorgoed bijgeschreven in het geschiedenisboek. Het Chinese Lenovo, sinds 2014 eigenaar van Motorola, heeft besloten voortaan alle smartphones onder de eigen merknaam te produceren en uit te brengen. De laatste tastbare herinnering aan het beroemde merk zal dan de eigen type-aanduiding van Motorola zijn: ‘Moto’. Lenovo zal die aanduiding, inclusief het Motorola-logo, gebruiken voor zijn meest vooruitstrevende (en dure) smartphones. De andere telefoons hebben de type-aanduiding ‘Vibe’.

Motorola was een van de wegbereiders van de mobiele communicatie en beschikt over een enorme portefeuille aan technologische patenten op dit terrein. Vandaar ook dat Google in 2012 bereid was om Motorola te kopen. Bij de doorverkoop aan Lenovo heeft Google de patenten zelf gehouden.

In 2000 was Motorola nog top op the bill, kort daarna miste het de overstap van mobiel naar smart telefoneren. Rond 2005 was het einde verhaal. Het kan snel gaan.

Bron: Automatiseringgids januari 2016