Digital

Digital

Nieuws

Mens wantrouwt bedrijf

De helft van alle mensen heeft weinig vertrouwen in de manier waarop hun persoonlijke gegevens worden behandeld door het bedrijfsleven. Een op de vijf aardbewoners vertrouwt zelfs geen enkel bedrijf. Dat schrijft Emerce op basis van een onderzoek onder 18.000 consumenten in negen landen, waaronder Nederland.

Het onderzoek brengt per land aardige verschillen aan het licht. Zo heeft liefst 63 procent van de Britten het bedrijfsleven niet hoog zitten, terwijl van de Poolse consumenten slechts 28 procent het bedrijfsleven weigert het voordeel van de twijfel te gunnen.

Iets minder dan de helft van de Nederlanders is bezorgd over hoe bedrijven met hun persoonlijke informatie omgaan. Vijftien procent van de Nederlanders wantrouwt alle bedrijven.

Het minste vertrouwen hebben mensen in de veiligheid van hun gegevens bij webshops en andere online-verkopers, op korte afstand gevolgd door de nutssector, de energie-, telecom- en waterbedrijven.

De onderzoekers adviseren bedrijven om rekening te houden met het wantrouwen van de mens en vooral zeer open en transparant te zijn.

Bron: Emerce januari 2016