Digital

Digital

Nieuws

IT-ontwikkelaars zijn IT-beslissers

Wereldwijd staan alle organisaties voor de opgave om software beter, sneller en goedkoper te maken. IT hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn, zeker niet als je gebruik maakt van open source. Helaas blijken IT-managers nog steeds maar bescheiden verstand te hebben van open source: het zijn de ontwikkelaars op de werkvloer die het begrijpen en kunnen toepassen. Daardoor wordt open source in bedrijven vaak van onderaf ingevoerd.

Een deskundige tegen Webwereld:
“Ik denk dat de open source-conversaties steeds belangrijker worden. Bedrijven die open source moedwillig vermijden worden overduidelijk geleid door mensen die waarschijnlijk niet goed ge├»nformeerd zijn over de beslissingen die zij maken op dat gebied.”

Een andere deskundige stelt vast dat open source in opmars is in het bedrijfsleven dankzij ontwikkelaars: “In de laatste twee decennia is er een fundamentele verschuiving geweest in de beslissingnemende rol binnen een IT-organisatie. Terwijl IT-managers nog steeds denken dat zij beslissen welke software hun bedrijf gebruikt, zijn het steeds vaker de ontwikkelaars die op dat gebied wat in de melk te brokkelen hebben.

Op het moment dat managers snappen wat er gebeurd is, is de software al gemeengoed binnen het bedrijf. Voor managers is dus de boodschap: vertrouw op je medewerkers en maak verder veel plezier!

Bron: Webwereld december 2015