Digital

Digital

Nieuws

Nieuw! Dimpact met een vleugje PinkRoccade

Veel van de vierendertig leden van het gemeentelijke samenwerkingsverband Dimpact gaan over een tijdje werken met een nieuw, ‘geïntegreerd’ burgerzakensysteem dat een mengsel is van hun huidige zaaksysteem e-Suite (in mekaar gezet door Atos) en het burgerzakensysteem van PinkRoccade. Dit is een gevolg van de ‘taakverbreding’ die Dimpact aan het begin van dit jaar aankondigde. Het samenwerkingsverband wilde zijn leden helpen bij het verplichte invoeren van een aantal nieuwe burgerzakenmodules en wilde tegelijk voorkomen dat een nieuw burgerzakensysteem op de markt zou (moeten) komen.

De woorvoerder van Dimpact: “De burgerzakenmodules moeten rechtstreeks aansluiten op ons zaaksysteem. Anders hebben we er een systeem naast staan met allerlei functionaliteiten die dubbel zijn.” Dimpact vroeg vervolgens aan Atos om een goede partij te zoeken die ‘een nieuwe plugin voor burgerzakenmodules’ kon realiseren. Dat werd PinkRoccade.

18 van de 34 Dimpact-gemeenten doen zeker mee. Zwolle en Emme zijn de ‘early adopters’. De woordvoerder van Dimpact: “Je hebt ook binnen Dimpact gemeenten die meer koploper zijn. Een meerderheid van de gemeenten moest meedoen voordat we opdracht verleenden en we verwachten dat er meer de komende tijd gaan aansluiten. Maar sommige kunnen andere afspraken hebben in hun regio, of gaan fuseren. Dan is het logisch dat je niet meedoet met dit traject.”

Maar sommige kunnen andere afspraken hebben in hun regio, of gaan fuseren. Dan is het logisch dat je niet meedoet met dit traject.”

Bron: Ibestuur.nl november 2015