Digital

Digital

Nieuws

Microsoft minimaliseert OneDrive

Microsoft heeft besloten de omvang van de OneDrive, het eigen gedeelte van iedere Office365-gebruiker in de cloud, te beperken. Een schok gaat door de wereld van digitaal werken. De reden? Er zijn mensen die de OneDrive ‘misbruiken’ door tot wel 75 TB aan (met name beeld)materiaal te uploaden.

Microsoft viel tot nu toe positief op: een abonnement op Office 365, mogelijk vanaf zeven dollar per maand, bood al onbeperkte opslagruimte in de cloud. Dat was heel wat goedkoper dan bijvoorbeeld Google met zijn 10 dollar per maand en een limiet van 1 TB.
Maar het is voorbij. Ook Microsoft heeft de limiet op 1 TB gezet.
Wie meer gebruikt, krijgt een waarschuwing en een jaar de tijd om in te binden of op te krassen.

Uiteraard voelen wereldwijd nogal wat mensen zich bedrogen. Een voorbeeld van een reactie op de aankondiging van Microsoft: “Waarom de dagelijkse gebruiker straffen in plaats van hen die uw systeem misbruiken door er mogelijk illegaal materiaal op te zetten?”

En iemand die leeft vanuit het principe ‘alles wordt alleen maar steeds erger’ moppert: “Wat gebeurt er straks. Vertelt u me dat ik Office 365 niet meer op 5 maar op 3 computers kan installeren, en daarna nog maar op 1. Omdat u heeft besloten dat het bedrijfsmodel niet werkt?”

Bron: Automatiseringgids november 2015