Digital

Digital

Nieuws

Google Glass herkent talent

Carerix, leverancier van software voor personeelswerving, heeft een nieuwe whitepaper gepubliceerd om zijn waar aan te prijzen. De boodschap past bij het product: volgens het bedrijf zal in 2020 de wijze waarop bedrijven aan hun personeel komen fundamenteel veranderd zijn. Kernbegrip: big data.

Recruitmentsystemen – waarvan Carerix dus leverancier is – kunnen steeds meer met big data. Ze kunnen bijvoorbeeld een verwachting afgeven over het aantal sollicitaties op basis van de gebruikte wervingskanalen (internet, krant, etc.) en de geboden arbeidsvoorwaarden. Tegelijk zijn ze in staat aanbevelingen te doen over een verbetering van de kansen om talent binnen te halen.

Carerix verwacht dat over een paar jaar een recruiter die een vacature de cloud inschopt, direct ziet welke kandidaten beschikbaar zijn in de eigen talentpool, wat de doorlooptijd van de procedure zal zijn en of de arbeidsvoorwaarden concurrerend zijn. Als de vooruitzichten matig zijn, kan de recruiter real time de vacaturetekst of het voorgestelde salaris worden aanpassen.

Gelooft u het niet?
Carerix geeft als voorbeeld de sluiting van Nedcar in Born. Direct zagen alle jobboards in Nederland een sterke toename van verkeer uit de omgeving Born. Een woordvoerder: “Op het laagste niveau is dus arbeidsmarktactiviteit op vacatureniveau te meten. Stel dat deze gegevens van alle vacatures in Nederland beschikbaar waren, dan was een real time ontwikkeling van vraag en aanbod mogelijk.”

Betekent netwerken dan niks meer, straks? Natuurlijk wel. Managersonline meldt: “Uiteindelijk gaat het om de daadwerkelijke beschikbaarheid op persoonsniveau.”

Ook de directeur van Carerix is realistisch: “Niet alles van wat we hebben geschreven zal realiteit worden. Sterker nog, de echte verandering hebben we niet behandeld omdat we die nog niet kennen. Een ding is zeker, en dat is dat ons spel van ‘toegang tot beschikbaar talent’ verandert. De dag dat je met een nieuwe variant van Google Glass een alert in je oog krijgt als je op een borrel ‘beschikbaar talent’ tegenkomt komt steeds dichterbij.”