Digital

Digital

Nieuws

App moet Ordina integer maken

ICT-bedrijf Ordina heeft de laatste jaren nogal wat reputatieschade geleden. Vooral aan de integriteit van een aantal medewerkers mocht worden getwijfeld. Was dit een gevolg van de bedrijfscultuur bij de ICT-boer?
Volgens Ordina zelf niet. Het schaamt zich voor de misdragingen van zijn medewerkers en heeft daarom een app gebouwd waarmee interne discussies over integriteit kunnen worden gevoerd.

In de app kunnen medewerkers bijvoorbeeld allerlei stellingen toetsen en daarmee objectief vaststellen of het goed zit met hun integriteit. Het is overigens maar één van de middelen die Ordina inzet om de aandacht voor integriteit levend te houden. Een woordvoerder: “Het management volgde workshops, personeel is tijdens bijeenkomsten verschillende casussen voorgelegd, de interne klokkenluidersregeling is opgefrist en er is meer extern toezicht.”

.

Ordina vindt zelf dat de verhalen over wangedrag nogal overtrokken zijn, maar beseft tegelijk dat het zich niet het kleinste luchtje van belangenverstrengeling kan veroorloven. Daarom ook de app. Die helpt om de open bedrijfscultuur van Ordina te bestendigen

Bron: Computable oktober 2015