Digital

Digital

Nieuws

Archiveer je Whatsapps!

Wie geweldige conversaties via WhatsApp voert, wil die graag bewaren. Al is het maar voor het nageslacht. Tot nu toe was dat vrijwel ondoenlijk: WhatsApp-berichten hebben namelijk sterk de neiging na verloop van tijd in een duistere wolk te verdwijnen.
Google en Whatsapp bieden binnenkort een oplossing: je kunt je hele conversatiegeschiedenis dankzij ‘de integratie met Google Drive’ in de cloud van Google archiveren. Erg handig, ook voor moderne kantoren waar men geen documenten meer maakt maar alleen via WhatsApp communiceert.

De integratie zorgt ervoor dat alles wat via WhatsApp is gedeeld duurzaam wordt opgeslagen: chats, voiceberichten, foto’s en video’s. Niks meer kwijt dus als je een keer een nieuwe telefoon aanschaft. Alles staat in de cloud en vervolgens “met een paar tikjes” (aldus Google) ook weer op je telefoon.

Waarom samenwerken met Google? Een woordvoerder van WhatsApp is er duidelijk over: “Google Drive biedt de Androidervaring die wij voor onze gebruikers willen, en biedt de schaalgrootte om met ons mee te groeien.”

Of de integratie het ook doet als je WhatsApp op iOS - de iPhone – gebruikt, is nog niet duidelijk.

Bron: allaboutphones.nl oktober 2015