Digital

Digital

Nieuws

IT’ers willen eigen minister

Een aantal mensen uit de IT-industrie, onder aanvoering van directeur Tijn Van Der Zant van Cognitive Robotics Laboratory, maakt zich sterk voor een minister van ICT. Er is zelfs een petitie die je kunt tekenen (digitaal).

Een woordvoerder van de actiegroep: “ICT is van levensbelang voor ons land. Het is de hoogste tijd voor publieke erkenning van dat belang en de hoogste tijd voor een minister van Informatie- en Communicatietechnologie.”

Liefst 250duizend Nederlanders werken dagelijks in de ICT-branche. In korte tijd, zo betogen de actievoerders, is ICT “een vitale infrastructuur” geworden die vergelijkbaar is “met elektriciteit en het wegennet”.
Er is meer: ICT draagt voor ruim vijf procent bij aan het bruto binnenlands product en die bijdrage stijgt iedere dag. Nederland kent “een bloeiende creatieve hightech-industrie die voor veel innovatie zorgt”.

Het is daarom hoog tijd voor een minister van ICT die de belangen van de ICT-sector behartigt. Een belangenminister dus. Maar ook, zo zegt een woordvoerder: “Een minister die het ICT-beleid kan sturen, innovatie kan opdrijven en belangen behartigt in het buitenland.”

Ook kan de minister een belangrijke bijdrage leveren aan het stroomlijnen van ICT in de publieke sector: de overheid heeft immers de grootste moeite om complexe ICT-projecten aan te sturen.

De petitie ondertekenen? Dat kan hier.

Bron: Binnenlands bestuur september 2015