Digital

Digital

Nieuws

Microsoft lanceert ‘zaakgericht’ werken

Een advocaat werkt aan allerlei zaken tegelijk. Net als een gemeenteambtenaar. Grofweg zullen ze hetzelfde verwachten van de systemen waarmee hun werk wordt ondersteund: ze moeten intuïtief zijn, weinig handelingen vragen, altijd werken en documenten terugvindbaar opslaan, in de juiste versie, met de juiste rechten.

Microsoft lanceert eind 2015 Matters, een cloudoplossing speciaal gericht op juristen – of dat nu bedrijfsjuristen, advocaten of rechters zijn.

Nu al gaat het geluid dat dit de standaardoplossing voor zaakgericht werken in de Microsoft-omgeving zal zijn. Dat zou best kunnen. Voorwaarde is wel dat de zaakgerichte kantoorwerker zal moeten begrijpen dat werken in standaardsoftware (met gebruik van zijn gezond verstand en een aantal werkafspraken met collega’s) de toekomst heeft.

Op basis van de reclame die Microsoft nu maakt voor Matters, kun je nauwelijks iets concluderen. Negentig procent gaat over de voordelen die werken in de cloud met Office365 sowieso heeft, ook zonder Matters: makkelijk documenten delen, tegelijk aan documenten werken, elk apparaat kunnen gebruiken.

Specifieker voor Matters zijn:

  • Beveiliging op documentniveau: “Security is tied to the document itself”;
  • Extra aandacht voor vertrouwelijkheid: “Matters gives me great confidence, especially with sensitive information”;
  • De belofte dat je gemakkelijk door alle zaken heen kunt zoeken;
  • Veel metadata worden automatisch aan documenten toegekend per zaak.

Hoe een zaak er in Matters uitziet, en wat je allemaal met de zaak kunt, dat is niet helemaal duidelijk. En daar gaat het toch om: om de zaak zelf!

Zelf verder kijken? Klik hier!

Bron: Microsoft.com oktober 2015