Digital

Digital

Nieuws

Volgsysteem voor scheidsrechters

De Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) wil haar scheidsrechters graag objectief beoordelen. ICT kan daarbij helpen. Scheidsrechters en assistent-scheidsrechters (grensrechters) zijn per wedstrijd minstens negentig minuten in beweging en nemen allerleid beslissingen. Zo’n wedstrijd levert big data op en die data moeten worden geanalyseerd om scheidsrechters te kunnen beoordelen.

De KNVB heeft daarom een scheidsrechtervolgsysteem voor betaald voetbal laten bouwen en inrichten door software- en consultancybedrijf FileLinx. In totaal worden de gegevens van 120 scheidsrechters en assistent-scheidsrechters gevolgd, opgeslagen en verwerkt. De invoering duurde slechts vier weken. Het systeem is bedoeld om scheidsrechters te helpen bij hun ontwikkeling, zegt de bond vroom.

Een standaardoplossing is het niet: door de specifieke eisen van de KNVB zit er veel maatwerk in het systeem verstopt.

Een woordvoerder van de voetbalbond: “FileLinx biedt een op maat gemaakt volgsysteem, het is gebruiksvriendelijk en flexibel en er kon een snelle implementatie worden gerealiseerd.”

Het bedrijf zelf: “Wij bieden een documentmanagementsysteem dat gegevens uit alle bedrijfsapplicaties, documenten en email opslaat en doorzoekt.”

Bron: Computable september 2015