Digital

Digital

Nieuws

Minister smijt Belg in digitaal bad

De Belgische Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo vindt de digitale vaardigheden van zijn landgenoten onvoldoende. Hij heeft allerlei wilde plannen. Zo wil hij kinderen in hun vrije tijd leren coderen, scholen belonen als ze digitaler worden en ook medewerkers van scholen het digitale pad op sturen. De middelen: opleiding, workshops en zelfs digitale kampen!

Zijn verklaring: “In 2020 zullen volgens de Europese commissie negen jobs op tien digitale vaardigheden vereisen. Vandaag beschikken slechts zes op tien Belgen over genoeg digitale vaardigheden. We moeten dus nog een belangrijke kloof overbruggen.”

De Croo staat bekend om zijn digitale gezindheid: kort na zijn aanstelling als bewindsman verzamelde hij een groep ‘digital minds’ om zich heen om van België een digitale koploper te maken. Net als in het voetbal wil België Nederland gezwind voorbijsteken.
De eerste plannen voor verbetering van de digitaliteit van het land hadden te maken met infrastructuur, mobiel internet en andere ‘hardwareplannen’. Nu heeft de minister zijn burgers zelf in het vizier.

Een verdere uitleg van de plannen is te vinden op de website digitalchampions.be.

Bron: De morgen september 2015