Digital

Digital

Nieuws

Tablet is kindermishandeling

De Britse kinderpsycholoog dr. House stlet onomwonden vast: kinderen in hun vormende jaren proberen iets te leren met een tablet is kindermishandeling.

Waarom? “Als je je kinderen de wereld wil laten ontdekken middels een scherm, dan krijgen ze onvermijdelijk een volledig verwrongen beeld van de werkelijkheid!” De psycholoog spreekt zelfs van ‘een absurde ommekeer van de natuur’. Belangrijk onderdeel van zijn kritiek is dat er veel te weinig onderzoek gedaan is naar hoe de menselijke waarneming verandert als ICT-middelen worden ingezet. Het is bekend dat volwassenen door veel getuur naar beeldschermen een rare hersenspinsels krijgen. Bij kinderen kan dat nog veel erger uitpakken.

Dr. House: “Het lijkt erop dat de arrogantie van moderne technologie, samen met meedogenloze commercialisering, geen grenzen kent. Eigenlijk is het geven van iPads aan baby’s kindermishandeling.”

De psycholoog is een van de oprichters van de organisatie Early Childhood Action die zich verzet tegen het Britse overheidsbeleid om kinderen steeds jonger aan iPad en andere tablets te helpen.

Bron: Webwereld september 2015