Digital

Digital

Nieuws

Ontdigitaliseringskampen voor kinderen!

In Zuid-Korea zijn gemiddeld de meeste mensen verslaafd aan internet. Dat meldt de Automatiseringgids. Ook kinderen in dit Aziatische land zijn bijna ieder moment van de dag bezig digitale communicatie, spelletjes of informatiezucht. De regering wil daar wat aan doen, zij noemt de verslaving (van wel twee miljoen Zuid-Koreanen!) ‘een nationale crisis’. Jongeren hebben hun vrienden in veel gevallen nog nooit in levenden lijve gezien en hebben alleen contact via de games die ze spelen.

Daarom heeft de regering voor kinderen een netwerk van afkickkampen opgezet. Die kampen zijn gesitueerd in afgelegen gebieden, ver weg van de wereld, ver weg van iedere internetverbinding. Verslaafde kinderen gaan twaalf dagen het kamp in. De smartphone mag niet mee. En in het kamp krijgen ze bijna twee weken achtereen les in sociale vaardigheden. Ook volgen ze intensieve therapie om de oorzaken van hun verslaving te openbaren. Het moet ergens aan liggen, denkt de regering, bijvoorbeeld aan familieconflicten of persoonlijke problemen.

Zuid-Koreaanse wetenschappers hebben intussen ‘bewezen’ dat veel staren naar beeldschermen de ontwikkeling van de hersenen beinvloedt. En niet in positieve zin!

Bron: Automatiseringgids september 2015