Digital

Digital

Nieuws

Brabant investeert in big data

De provincie Noord-Brabant, de gemeente ‘s Hertogenbosch en de twee Brabantse universitieten stellen 40 miljoen euro beschikbaar om het onderzoek naar ‘big data’ in Nederland (en met name in Brabant) te bevorderen. Hiermee wordt Brabant steeds meer ‘Silicon Valley van Nederland’.

De provincie, TU Eindhoven, Tilburg University en ‘s Hertogenbosch dragen allemaal tien miljoen euro bij aan de oprichting van de zogeheten graduate school in de Brabantse hoofdstad. Klooster Mariënburg wordt ingericht als universitair centrum. Masterstudenten en wetenschappers kunnen zich er specialiseren in onderzoek naar big data.

Een woordvoerder: “Digitalisering van de samenleving zorgt voor de productie van ongekende hoeveelheden data!’‘ En die data kunnen de basis zijn voor allerlei maatschappelijke en commerciële kansen, zoals het beter bedienen van klanten en het verbeteren van vervoersstromen.

De graduate school in ‘s Hertogenbosch is de eerste universitaire instelling in de Brabantse hoofdstad, die daarmee eindelijk meedoet in de vaart der volkeren.

Klooster Mariënburg

De universiteiten in Tilburg en Eindhoven zullen ook nieuwe bacheloropleidingen op het gebied van ‘big data’ gaan aanbieden. Eindhoven zorgt voor de technische kennis, Tilburg voor de deskundigheid op het gebied van economie, recht en overheid.