Digital

Digital

Nieuws

Voetbalbond doet aan business intelligence

De Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) en leverancier SAS gaan samenwerken aan het opzetten van een ‘voetbal intelligence’-platform. Dat schrijft Computable. Het platform moet intelligente analyses maken van alle informatie die de KNVB verzamelt. Die analyses kunnen vervolgens de leden van de bond, clubs en voetballers, verder helpen.\\ierop moet de

Een woordvoerder van de bond: “Via sportlink (de competitiedatabase van de KNVB) hebben wij een hoop data beschikbaar over wedstrijden in heel Nederland. Dit zijn gegevens als uitslagen en de spelers bij elke wedstrijd.”

De gegevens kunnen, na analyse, voetbalclubs helpen. Opnieuw de woordvoerder: “Door analyses zou je kunnen ontdekken dat in een bepaalde regio veel meisjes wonen van een bepaalde leeftijd die graag willen voetballen. Op basis hiervan kunnen wij voetbalverenigingen in die regio adviseren om bijvoorbeeld een meisjeselftal op te zetten. Daarnaast kunnen we ook analyseren wat de redenen zijn waarom sommige voetballers stoppen met voetballen. Daar kunnen verenigingen dan ook op inspelen.”

Mogelijk al in 2016 zal het platform in werking zijn.