Digital

Digital

Nieuws

Komen de IT-voorspellingen van 2015 uit?

Het softwarebedrijf Progress laat zich er graag op voorstaan een modern bedrijf met voorspellende gaven te zijn. Eind 2014 voorspelde het bedrijf zes ontwikkelingen die in 2015 werkelijkheid zouden worden. Intussen zijn we in de zomer van 2015 beland. Eens kijken of we de ontwikkelingen al in de dagelijkse praktijk zien.

1. Citizen Developers
Oftewel: de burger ontwikkelt. Eindgebruikers zijn zeer veeleisend op het gebied van IT, omdat ze thuis alles al hebben uitgeprobeerd. Ze willen nu ook wel eens op hun kantoor aan de hypermoderne tijd beginnen. Maar bedrijven kunnen het tempo van de ontwikkelingen niet bijbenen. Dus doen eindgebruikers het zelf: ze maken zelf apps om op hun kantoor toe te passen en slaan meestal gemakshalve de IT-afdeling over.
Nieuw? Hoeveel boekhouders hebben niet hele boekhoudsystemen in Excel geknutseld?

2. Internet of things wordt werkelijkheid
Bedrijven gaan meedoen met de hype rond ‘internet-of-things’. Ze zullen hun producten steeds meer voorzien van mogelijkheden tot communicatie (met de klant).

3. Combineren van ‘low-code’ en ‘agile’.
Ouderwetse IT-neigingen (zoals applicaties on premises of alles op een enkel platform laten draaien) worden steeds meer de kop ingedrukt . Vooruitstrevende organisaties zullen een combinatie van ontwikkelbenaderingen toepassen met tegelijkertijd de aspecten low-code (hoge productiviteit) en agile (hoge beheersbaarheid). De kennis en het talent binnen de organisatie kunnen zo op een effectieve en open manier worden gebruikt en de beperkingen van een enkel platform verdwijnen als sneeuw voor de zon.

4. Javascript wordt leidend
Daardoo kunnen primaire processen sneller worden geautomatiseerd en starten kleine ontwikkelprojecten gemakkelijker.

5. Gegevens leiden steeds vaker tot nuttige informatie
Bedrijven slagen er steeds beter in gegevens om te zetten in waardevolle informatie. Dat zorgt voor een toename van de waarde van gegevens, maar bevordert ook dat alle bedrijfskritische gegevens worden geïntegreerd en centraal opgeslagen.

6. Predictive Selling
Omdat leveringen via internet zo goed als 100% betrouwbaar zijn geworden, en steeds meer gegevens van de klant beschikbaar zijn (onder meer door Internet of Things), kunnen online bedrijven steeds beter inspelen op de vraag van de klant. Zij kunnen een product al aanbieden voordat de klant zich bewust is van zijn vraag ernaar. Predictive selling, noemt men dat.

Hmm. Eind van het jaar nog maar eens kijken…

Uitsmijter. De volgende woorden van een woordvoerder van Progress: “Zowel it als de business hebben een belangrijke invloed op applicatieontwikkeling en zij zullen hierin steeds nauwer samenwerken.”

Bron: Computable oktober 2014