Digital

Digital

Nieuws

Klaar voor de toekomst… dankzij de cloud

In de oude doos vonden we een interview met Jan Abels, manager IT Woningstichting Rochdale. Een paar interessante passages, die waarschijnlijk nog vrij lang actueel zullen blijven.

“We hebben alle IT en software waarmee we werken vervangen of vernieuwd en ons eigen datacenter ingewisseld voor een clouddienst. Je kunt dat zien als een technisch verhaal, maar in feite is het van begin af aan vooral een organisatorische verandering geweest. (…)

Het begon met een strategische herbezinning en de vraag waar de focus van onze IT-afdeling ligt. Het antwoord daarop: die draait om het ondersteunen van de primaire processen van Rochdale en om de informatie over vastgoed zo goed mogelijk bij onze collega’s krijgen, niet om bezig te zijn met IT. De ontwikkelingen in de IT zijn razend snel gegaan, en met een afdeling van een man of 15 ben je nooit in staat om alles op alle terreinen bij te houden. Bovendien stelt de omgeving je voor steeds meer uitdagingen: we moeten bijvoorbeeld onze systemen koppelen aan die van de gemeente en de Belastingdienst, om de inkomens van huurders te kunnen checken. Het is een logisch vervolg om meer IT toe te vertrouwen aan andere partijen. Dan ligt de complexiteit voortaan daar. (…)

We hebben een compleet nieuwe omgeving neer kunnen zetten zonder de investeringen die daar vroeger bij hadden gehoord. Qua infrastructuur zijn we helemaal klaar voor de toekomst.”

Bron: Automatiseringgids april 2014