Digital

Digital

Nieuws

BBC leidt scholieren op tot programmeur

Meer dan een miljoen Britse scholieren krijgen na de vakantie een Micro:Bit, een piepkleine computer, ontwikkeld door de BBC. Doel is de schoolkinderen wegwijs te maken in alle facetten de ICT, ook in het programmeren.

Een woordvoerder van de BBC: “We kampen met het probleem dat kinderen die van school komen wèl weten hoe ze een computer moeten gebruiken, maar dat ze geen flauw idee hebben hoe zo’n apparaat geprogrammeerd moet worden. Daar willen we wat aan doen.”

De BBC richt zich van oudsher op het verhogen van computerkennis bij de Engelse bevolking. Al in de jaren tachtig introduceerde de omroep een personal computer die je in Basic moest programmeren: de BBC Micro. Via tv-cursussen werden de programmeurs geïnstrueerd.

De BBC brengt nu een website online die de bezitters van een Micro:Bit voorziet van allerlei tips en trucs. De website biedt jonge programmeurs ook de mogelijkheid hun programmeerkunsten aan de wereld te tonen. De Micro:Bit kan met een USB-kabel en via Bluetooth communiceren met andere apparaten.

Bron: Automatiseringgids augustus 2015