Digital

Digital

Nieuws

Google drijft huurprijzen omhoog, Apple en Facebook ook

Het Amerikaanse Silicon Valley (Californië) huisvest bedrijven als Apple, Google, en Facebook. De stad oefent daarmee grote aantrekkingskracht uit op jongeren op zoek naar een baan. Een minder plezierig gevolg daarvan: de prijzen van huurwoningen zijn hoger dan waar ook ter wereld. Mensen die geen woning kunnen vinden of betalen en toch in de buurt van een kantoor van Google willen wonen, kunnen een iglotentje huren waarvoor ze ongeveer duizend dollar per maand betalen. Gelukkig is het in Californië vaak fraai weer.

De Duitse sensatiekrant Bild publiceert een vraaggesprek met inwoners van Silicon Valley met een tuin naast het kantoor van Google. Die mensen begonnen een ‘camping’ begon. Aanvankelijk kon je daar voor 23 dollar een nachtje kamperen, de huidige prijs is 965 dollar voor een hele maand. Dan heb je wel de luxe van draadloos internet, een slaapzak, een kussen en douchen bij de verhuurder thuis.

Een kamer huren in de regio San Francisco kost momenteel gemiddeld 2000 dollar per maand. Voor veel jongeren te duur. Daarom verkassen ze naar andere steden waar bedrijven als Apple, Google, Microsoft en Facebook een vestiging hebben. En zo ontstaan vanzelf nieuwe Silicon Valleys.

Bron: Automatiseringgids juni 2015