Digital

Digital

Nieuws

IT’ers zijn het zonnetje in huis

Als u wat meer vrolijkheid in uw bedrijf wil, neem dan wat meer IT’ers aan. Want IT’ers hebben over het algemeen een veel positiever beeld van de wereld dan andere beroepsgroepers. Dat blijkt uit een onderzoek van Intermediair.

Daaruit blijkt nog veel meer. Zo werken IT’ers het liefst voor Shell. Iets minder populair, maar nog steeds gewenst zijn Google en KPN. Waarom? IT’ers werken het liefst voor een bedrijf dat innovatief en trendsettend is. Minder belangrijk zijn aspecten als sociaal en open.

Van alle beroepsgroepen maken IT’ers de meeste uren. Ze werken gemiddeld 37 uur per week, andere Nederlanders ongeveer drie uurtjes minder. Ook zijn IT’ers als enige functiegroep overwegend positief over de arbeidsmarkt. Gevolg daarvan is gek genoeg dat ze minder vaak op zoek zijn naar een andere baan (‘uitdaging’) dan andere mensen. Ze hebben zelfs iets ‘ouderwets’: minder dan anderen hebben ze behoefte aan uitdagend werk en meer dan anderen aan een goede werk-privé balans.

Iets te mopperen hebben IT’ers wel: ze zien in hun werk weinig doorgroeimogelijkheden en moeten vaak ver reizen om op kantoor te komen.

Bron: Automatiseringgids juni 2015