Digital

Digital

Nieuws

Europa zal digitaal zijn… of niet zijn!

Als Europese bedrijven niet beter profiteren van de mogelijkheden van digitale technologie, gaat dat ten koste van de economie en dus de welvaart in Europa. Daarvoor waarschuwt John Higgins, algemeen directeur van DigitalEurope, de belangenorganisatie van de digitale technologische industrie in Europa.

Gebruik maken van de modernste digitale technologie leidt tot hogere productiviteit, concurrentievoordeel en meer banen. Higgins tegen de verzamelde pers: “Ooit werd aan de Amerikaanse bankovervaller Willy Sutton gevraagd waarom hij banken beroofde. Zijn antwoord was simpel: ‘Because that is where the money is.’ Datzelfde geldt voor de digitalisering van onze economie.”

Higgins gaf Europa (zowel de bedrijven als de politici) drie belangrijke aanbevelingen:

  1. Leg nadruk op digitaal leiderschap
    Binnen een organisatie moeten voldoende mensen op voldoende hoog niveau begrijpen hoe ze digitale technologie kunnen inzetten om de bedrijfsdoelen te behalen en om het bedrijf te veranderen.
  2. Neem digitale vaardigheden als kernonderdeel in het onderwijs
    De gemiddelde Europese manager en werknemer is niet geweldig digitaal vaardig… terwijl de vraag naar mensen met digitale kennis en vaardigheden blijft toenemen. Alle opleidingsinstituten moeten daarop inspelen, ook de managementopleidingen.
  3. Politici, toezichthouders en ambtenaren moeten op digitale boot camp
    Beleidsmakers en toezichthouders worstelen met de kansen en uitdagingen van de digitale deeleconomie en hebben de neiging conservatieve beslissingen te nemen. Ze moeten meer digitaal onderlegd zijn zodat ze slim kunnen inspringen op de digitale transformatie die de zakelijke en publieke markt ondergaan. Daarvoor zijn digitale boot camps nodig – waar ze in verschillende samenstellingen digitaal leren denken en beslissen.

Bron: Computable juni 2015