Digital

Digital

Nieuws

Goede school is digitaal

Een goede, moderne school werkt digitaal.Dat zegt de Canadese Microsoft-directrice Lia De Cicco Remu in een “opmerkelijke tirade tegen het gebruik van de pen en papier op scholen”.
De Cicco is de hoogste baas van Microsofts educatieplatform Partners in Learning en liet zich even gaan tegenover weekblad The Georgia Straight. Ze maakt gehakt van krijtjes, pennen en ouderwetse schoolborden in de traditionele klaslokalen. De noemt die zelfs “kleurloze gevangenissen”.

Klaslokalen moeten volgens haar worden uitgerust met allerlei apparaten, met een hub met 3D-printers, computers, banken en Lego. De leraar geeft geen les, maar activeert zijn leerlingen. Een treffend citaat: “Klaslokaal? Welk klaslokaal? Leren doe je overal en altijd. Kinderen leren overal. Met dat apparaat hebben ze alleen nog maar een verbinding met de cloud nodig, dan kunnen ze overal werken. Daarom worden deze hulpmiddelen zo belangrijk.”

Ouderwetse leraren zijn niet meer gewenst, zegt ze: “Meedoen of wegwezen. Serieus, het is niet eerlijk naar de kinderen toe. Het is eerst moeilijk om deze tools te begrijpen, maar je verleent je leerlingen een slechte dienst als je het niet doet, net als de toekomst van deze kinderen. Dat is je werk.”

Bron: Webwereld mei 2015