Digital

Digital

Nieuws

Nieuw Omgevingsloket in de maak

De doorontwikkeling van het Online Omgevingsloket zal worden gerealiseerd door Hewlett-Packard (HP). Dat bedrijf zal de digitale omgeving voor het aanvragen van omgevingsvergunning of watervergunning gereed maken “voor de toekomst”. Het loket wordt aangepast aan de nieuwe Omgevingswet en krijgt koppelingen met gemeentelijke basisadministraties.
HP kreeg deze opdracht verstrekt door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Het wordt de derde versie van het Online Omgevingsloket (Olo3) dat sinds 2010 bestaat. Het heeft al veel kritiek te verduren gehad omdat het overheden opzadelt met dubbele administraties, gebruikersonvriendelijk is en feitelijk een compleet zaaksysteem voor de afhandeling van slechts enkele processen is.

Het ministerie noemt het loket overigens zonder terughoudendheid een succes: “Er wordt veel gebruik van gemaakt. Aanvragers kunnen 24 uur per dag, alle dagen van de week, digitaal een aanvraag doen en stukken voor een vergunningaanvraag aanleveren. Het loket is een vaste waarde geworden in de communicatie tussen burgers, bedrijven en overheden en heeft een impuls gegeven aan de digitalisering van het leefomgevingsdomein.”

Bron: Computable mei 2015