Digital

Digital

Nieuws

Overstappen op Office 365: een praktijkgetuigenis

IDG Nederland, de uitgever van onder meer de veelbezochte website CIO.nl, migreerde de werkplekken van al zijn medewerkers naar “een volledige Office365-omgeving inclusief mail, storage en SharePoint”.

Een woordvoerder vertelt op de site CIO.nl waarom. Enkele citaten:
“De primaire reden is betere ondersteuning voor collega’s op de werkvloer, oftewel meer flexibiliteit. De voornaamste eis gesteld vanuit het management was het kunnen benaderen van data op iedere plek in de wereld en dat is met Office 365 mogelijk”

“Je merkt dat Office 365 in de laatste anderhalf jaar een meer volwassen product is geworden. Niet alleen heb je meer opslagcapaciteit gekregen - nu is het 50GB geworden - ook zijn de webapplicaties een stuk verbeterd.”

“ We hebben gekeken naar Box en andere cloudtools en deze werken allemaal, maar probleem is dat we als we deze gaan gebruiken, we straks als IT-afdeling niet meer weten waar data allemaal staat. Let wel, we hebben een zeer open policybeleid - je mag een hoop - maar we willen wel het overzicht behouden. Het zou hier niet werken als we Dropbox en Onedrive door elkaar heen gebruiken. Beheer gebeurt hier niet centraal, maar is decentraal georganiseerd.”

Bron: cio.nl mei 2015