Digital

Digital

Nieuws

Windows 10 levert gezelligheid en nostalgie

Microsoft voldoet met Windows 10 eindelijk aan een veelgestelde vraag van mensen die leven van gezelligheid en nostalgie. Bij de nieuwe versie van het beroemdste besturingssysteem ter wereld worden de klassieke spelletjes meegeleverd die sinds mensenheugenis standaard onderdeel zijn van Windows. Voor velen onder ons zelfs het belangrijkste of op zijn minst sympathiekste onderdeel.

Het gaat om de spelletjes Solitaire, Minesweeper en Hearts. Vanaf Windows 8 schrapte Microsoft de games als onderdeel van Windows. Wereldwijde protesten hebben het bedrijf op andere gedachten gebracht. In Windows 10 komt in elk geval Solitaire terug, zo te zien (in recente previews) is het zelfs de klassieke versie. Of Minesweeper en Hearts ook terugkomen is nog niet bekend. Pas over een paar maanden verschijnt de definitieve versie van het besturingssysteem.

Overigens zijn de spellen ook voor Windows 8 beschikbaar, maar dan moet je de moeite nemen ze uit de Windows Store te downloaden. En die moeite nemen veel verslaafden niet.

Bron: Automatiseringgids april 2015