Digital

Digital

Nieuws

Philippe

Philippe Creytens is de Vlaamse partner van Digital. Altijd bezig met nieuwe dingen. En tegelijk constateert hij dat de Vlaamse overheid bitter weinig interesse heeft voor nieuwe dingen. Dat is in Nederland wel anders. Maar wat doet een man die altijd bezig is met nieuwe dingen dan de hele dag?

Een paar citaten:

“Het is niet gemakkelijk om anderen duidelijk te maken wat er gebeurt in de wereld van de technologie. Of ze mee te nemen. “Yes we can” is een van de slechtste, minst realistische slogans die ik ken. Wat me altijd weer opvalt namelijk is dat mensen erg behoudzuchtig zijn, bang voor het onbekende. En dat zijn ze op alle vlakken, in hun privéleven, hun werkleven, en op ICT-vlak. Zelfs als de verandering een duidelijke verbetering is, zijn ze er nog bang voor.”

“De behoefte tot collaboration – online samenwerken – bestond vroeger uiteraard veel minder dan vandaag de dag. Vrijwel niemand had behoefte om breed samen te werken. Nu is dat helemaal anders, niet alleen door de technische mogelijkheden, ook omdat bedrijven zijn veranderd. Geen enkel bedrijf beperkt zich meer tot zijn eigen medewerkers, ze willen en ze moeten allemaal samenwerken met freelancers, met specialisten, met niches. Veel bedrijven zoeken naar manieren om daaraan buiten hun eigen omgeving zo goed mogelijk vorm te geven.”

“Consumerization van de IT is al een tijd aan de gang. Eindgebruikers nemen steeds meer het voortouw als het gaat om maken en verbeteren van applicaties. Onder druk van die consumerization kom je steeds meer applicaties tegen die functionaliteit tot zijn simpelste vorm terugbrengen. Veel apps hebben zelfs maar één functie. Dat heeft ook gevolgen voor de zakelijke wereld: ook daar worden complexe zaken steeds simpeler weergegeven. Voorbeeld daarvan is de ribbon die je in Word en zo ziet.”

“Alle organisaties moeten eraan wennen dat ze steeds sneller de markt op moeten met hun vernieuwende producten, dan leren ze ook veel sneller of ze op de goede weg zitten. Dat is het grote verschil tussen Nederland en België. De Belg is behoudend, de Nederlanders zoekt veel sneller de krijtlijnen, met het risico dat het mislukt.”

Het volledig interview verschijnt later dit jaar in boekvorm.