Digital

Digital

Nieuws

Moderne technologie brengt vreemde in de babykamer

De digitale babyfoon met camera van een echtpaar in Minnesota, Verenigde Staten, is onlangs gehackt. De hacker bleek te opereren vanaf een IP-adres in Amsterdam maar is niet achterhaald. Wat deed de hacker? Allereerst liet hij de babyfoon ‘een eng muziekje’ spelen, kennelijk bedoeld om de baby aan het huilen te brengen.
De ouders spoedden zich ongerust naar de babykamer, bang dat hun kind nu al liefhebber van Einstürzende Neubauten was geworden. Toen ze de babykamer betraden, hield het muziekje op.

Al snel ontdekten ze dat hun IP-verbonden babyfoon met camera toegankelijk is voor anderen die een beetje handig zijn met hacken. Ze besloten de camera niet langer naar de wieg, maar naar de kast te richten. Niettemin: “In de korte tijd dat de camera geactiveerd was, verschenen afbeeldingen van de wieg al een uur later op internet. De familie is ervan overtuigd dat de website weet wanneer de camera’s online gaan.”

Wees dus voorzichtig mensen, schrijft Webwereld, en hang uw babyfoons niet rücksichtslos en zonder wachtwoordbeveiliging aan internet.

Bron: Webwereld april 2015