Digital

Digital

Nieuws

Niet alle betere e-mail is een verbetering

We kunnen niet zonder e-mail. Tegelijkertijd is e-mail een bron van ergernis. Garantie voor het kwijtraken van waardevolle informatie. Meer dan eens verstuur je een mailtje met een malle tekst aan de verkeerde persoon. En dan spreken we nog niet eens over allerlei beveiligingsproblemen…

Het bedrijf Criptext heeft een oplossing! Het zorgt ervoor dat je geen volledige mails stuurt aan je geadresseerden, maar alleen het bericht dat een mail beschikbaar is. De ontvanger krijgt een melding en een sleutel tot het bericht. Het bericht wordt pas – en dan ook nog veilig gecodeerd – verzonden als de beoogde ontvanger actie onderneemt.
Dat is niet het enige: heb je spijt van een mailtje, dan kun je het als gebruiker zomaar terugroepen! Zelfs als de ontvanger het al heeft geopend.
Verder kun je steeds zien wie je mailtje heeft geopend en of de bijlagen zijn gedownload. Mail met inhoud die slechts een zekere tijd zijn waarde behoudt, kun je automatisch laten vervallen.

Uiteraard zijn er ook nog wat nadelen aan Criptext. Zo kun je geen definitieve versie van een mail vastleggen als dat om archiefkundige of juridische redenen gewenst is. Dat moet via een screenshot. Ook is het niet mogelijk tekst uit mailtjes te kopiëren of in de ontvangen tekst opmerkingen te maken.

Criptext heeft al beloofd deze zaken te verbeteren. Wie interesse heeft in het product, kan een proefversie via de website van Criptext verkrijgen. Die is t6e gebruiken als add-on op Gmail en Outlook.

Bron: Automatiseringgids april 2015