Digital

Digital

Nieuws

Provincie gooit alle ICT eruit

De provincie Gelderland wil van bijna al zijn ICT-beheeractiviteiten af. Alleen de geografische tak blijft behouden. Dat schrijft Computable op basis van een aantal ‘sourcingstrategie-documenten’ waarop het beslag heeft weten te leggen.

De huidige afdeling Informatievoorziening & Automatisering (I&A) van de provincie moet in de periode 2016-2018 krimpen met ongeveer 34 tot 40 medewerklers. Een deel van die medewerkers zal mogelijk werk vinden bij de marktpartijen die de diensten van de provincie zullen overnemen.

Gelderland zal de uitbesteding via twee aanbestedingen laten verlopen: de kavels infrastructuur en werkplek & servicedesk zijn in de tweede helft van 2015 aan de beurt, kavel technisch applicatiebeheer & applicatieonderhoud is in 2016 aan de beurt.

Daarnaast zal Gelderland nog enkele kleine kavels (zonder personeelsgevolgen) aanbesteden: applicatie-ontwikkeling/maatwerk en pakketoplossingen.

De provincie wil door de uitbesteding ‘goedkopere, betere en flexibelere it-inrichting’ realiseren en de innovatie bevorderen.

Bron: Computable maart 2015