Digital

Digital

Nieuws

Koning ondertekent gewoon digitaal, hoor!

De digitale handtekening blijft voor veel organisaties een spannend vraagstuk. Koning Willem-Alexander heeft er minder moeite mee. Dat blijkt uit het jaaroverzicht van het Koninklijk Huis dat premier Mark Rutte onlangs naar de Tweede Kamer stuurde.
Het jaarverslag beschrijft de avonturen van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix. Velen vinden het een vrij saai overzicht, maar toch stond er dit jaar iets in dat tot de verbeelding spreekt. Schrijft de kleine krant Spits.

Willem-Alexander ondertekende in 2014 liefst 450 wetten en meer dan 2100 koninklijke besluiten. Allemaal met de hand…. maar niet allemaal met pen op papier. Als de koning niet in het land is en er moet toch iets worden getekend, dan zet Willem-Alexander via zijn tablet zijn krabbel.

In het jaarverslag is verder te lezen dat Willem-Alexander in het jaar 2014 liefst 26 mensen beëdigde, drie staatsbezoeken aflegde en twee staatshoofden ontving. Op de social media is hij populair: hij heeft 150.000 volgers op Twitter, 160.000 liefhebbers op Facebook en 7700 Youtube-abonnees.

Overigens geldt de digitale krabbel van de koning slechts als een concept: als hij weer in het land is, zet hij zijn handtekening alsnog met de pen.

Da’s dan weer jammer.

Bron: spitsnieuws 25 maart 2015