Digital

Digital

Nieuws

Werken zonder handen, het kan!

Alles, of op zijn minst heel veel van wat Apple maakt, wordt een succes. De verwachting is dat dat ook geldt voor de Apple Watch die in aantocht is. Sterker nog, het apparaat zou weleens een van de belangrijkste instrumenten op de werkvloer kunnen worden! En dan is de beer los, schrijft de Automatiseringgids.

Veel softwarebedrijven hebben plannen om van de Apple Watch een verlengstuk te maken van de hardware die kantoorwerkers nu gebruiken: computer, laptop, tablet en smartphone. Zo zegt een woordvoerder van Evernote, een veelgebruikte app: “Werk wordt opgedeeld in kleinere brokjes, die vaker worden benaderd op verschillende apparaten.”

Veel bedrijven en overheden werken tegenwoordig met platforms als SharePoint en Google, en in die platforms wordt alle functionaliteit via bescheiden apps toegevoegd. Beheersbaar, gestandaardiseerd en tegelijk fijn voor de eindgebruiker: die heeft nog wat te kiezen.

Sommige werkvormen zullen naar de pols verhuizen, aldus eerder geciteerde woordvoerder, “Waardoor er een naadloze en ononderbroken workflow ontstaat.”

Ook wordt doorwerken terwijl je op de wc zit een stuk gemakkelijker.
Zeker omdat voor de Apple Watch de nodige software beschikbaar zal zijn die werkt op basis van stemactivering. Je kunt dan, zonder je handen te gebruiken, aan de informatie komen die je nodig hebt.

Uiteraard is er wel een risico. Daar moeten vooral de hoogste automatiseringsbazen van overheden en bedrijven zich bewust van zijn: nieuwe populaire hardware met bijbehorende software levert nieuwe potentiële risico’s op voor de beveiliging van bedrijfsgegevens en -netwerken. Het zou goed zijn als ze zich daar nu al op voorbereiden.

Bron: Automatiseringgids maart 2015