Digital

Digital

Nieuws

Nederland zakt in digitaal moeras

Nederland ligt sinds 2010 in een bezuinigingsstuip. Dat mag noodzakelijk lijken, het heeft wel tot gevolg dat ons land op het gebied van digitale innovatie geen voorloper meer is. Investeerders zoeken hun heil elders.

Dat blijkt uit de Digital Evolution Index (DEI) opgesteld door Tufts University, een private onderzoeksuniversiteit in de buurt van Boston. De DEI is een ranglijst van de 50 meest belangrijke digitale landen in de wereld. Een land is digitaal als het goed is voorbereid op digitalisering van de economie.
Nederland was jaren achtereen een voorloper. Ook nu staan we nog in de top tien. Maar we zijn wel dalende. De onderzoekers menen dat Nederland het risico loopt achterop te raken.

Nederland is al sinds 2010 niet meer aantrekkelijk voor start-ups en investeerders. De gevolgen daarvan kunnen niet uitblijven. De wetenschappers van Tufts hebben wel een advies: “Je kunt nog een flink herstel boeken door te profiteren van de toegenomen regionale integratie; verkoop producten over alle nationale grenzen heen aan de ruim een half miljard consumenten in de steeds uitbreidende EU.”

Bron: Automatiseringgids februari 2015