Digital

Digital

Nieuws

Eindhoven volledig mobiel

De gemeente Eindhoven heeft een aanbesteding laten uitvoeren voor de inrichting van mobiele ict-werkplekapparatuur voor alle medewerkers. De bedoeling, hoog over: iedereen de mogelijkheid geven ‘flexibeler en mobieler’ te gaan werken. De opdracht is gegund aan het plaatselijke bedrijf Bechtle en heeft een looptijd van vier jaar. Aan het einde van die vier jaar zal “de ict-werkplekapparatuur van de gemeente optimaal aansluiten bij de cultuur van de organisatie en de regio,” schrijft Computable.

Bechtle won de wedstrijd op basis van een goede prijs-kwaliteitsverhouding en vanwege “het heldere projectplan omtrent de advisering en conceptualisatie van de op maat gemaakte oplossing” en het “beleid op het gebied van social return”. Dat laatste betekent dat Bechtle de mogelijkheden onderzoekt om een aantal taken in het invoeringsproces uit te laten voeren door sociale werkplaatsen in Eindhoven en omstreken

Eindhoven zelf is vooral blij met de mogelijkheden tot verbetering van de dienstverlening die de ict-vernieuwingsslag biedt. Een woordvoerder: “Door de implementatie van mobiele devices in de dagelijkse workflow van onze medewerkers zijn we in staat efficiënter in te spelen op vraagstukken van inwoners en bedrijven binnen de regio.”

Bron: Computable februari 2015