Digital

Digital

Nieuws

Dimpact doet meer dan zaakgericht werken

Dimpact, het ICT-samenwerkingsverband van ruim dertig gemeenten op het gebied van zaakgericht werken, richt zich op meer ICT-domeinen. Dat meldt Binnenlands bestuur. Een woordvoerder: “We hebben de afgelopen tijd eens om ons heen gekeken. Er gebeurt veel. We hebben ons altijd gericht op dat zaaksysteem, maar er vinden ook andere ontwikkelingen plaats: de RUD’s, de decentralisaties in het sociaal domein. Straks komen de Burgerzakenmodules eraan. We krijgen te maken met toptaken-websites. Wij hebben gemeend in te moeten spelen op al die ontwikkelingen en bij al die domeinen de juiste leveranciers te zoeken.”

Dimpact heef de eerste stappen al gezet en PinkRoccade Local Government aangetrokken om in Dimpact-verband de burgerzakenmodules te leveren. Als het gaat over gemeentelijke websites, is de aanpak weer anders. Dimpact heeft een model ontwikkeld op basis van opensourcesoftware waar alle gemeenten, ook als ze geen lid van Dimpact zijn, gebruik van kunnen maken. Dat model is geschikt voor grote én kleine gemeenten: die kunnen de model-website downloaden en vervolgens naar eigen smaak inrichten.

Voor zulke gemeenten is zelfs een specifiek lidmaatschap bedacht waarbij ze wel meedoen aan de doorontwikkeling van het website-model maar geen zaaksysteem hoeven aan te schaffen. Het zogenaamde WIM-lidmaatschap.

Bron: Binnenlands bestuur februari 2015