Digital

Digital

Nieuws

100 meter vallen, en gewoon verder facebooken

Een consultant die niet alleen adviezen geeft, maar ook vliegtuigen bestuurt, heeft onbedoeld aangetoond dat de MacBook Air (een van Apple’s meest gebruikte laptops) een stevig apparaat is.
Wat dan?
De consultant ging op pad met zijn eenmotorige SportCruiser en merkte bij het opstijgen dat hij zijn glazen cockpitdak niet goed had gesloten. Hij besloot dit te herstellen op het moment dat hij de gewenste vlieghoogte van honderd meter had bereikt, maar deed het dak verder open in plaats van dicht. Daardoor begon van alles rond te vliegen in zijn cockpit en besloot hij snel zijn toestel aan de grond te zetten. Hij ontdekte na de landing dat zijn tas met MacBook Air uit 2011 was verdwenen.

Eenmaal thuis zag hij op zijn Facebook een bericht van de eerlijke, ietwat geschrokken vinder: een boer die op een haar na gemist was door de met grote snelheid dalende tas. De boer had in de tas gekeken en daarin de nog werkende MacBook Air ontdekt.

Eigenaar en laptop, met slechts een verbogen toetsenbord, zijn herenigd. Niettemin, zo meldt de Automatiseringgids als ietwat merkwaardige uitsmijter, heeft de piloot besloten geen nieuwe Mac te kopen maar een Windows 10-machine. Zodat hij bij een volgende duikvlucht wel geld van de verzekering terugkrijgt.

Bron: Automatiseringgids februari 2015