Digital

Digital

Nieuws

Leeuwarden digitaal op de schop

De gemeente Leeuwarden gaat binnenkort werken met een volledig nieuwe digitale werkomgeving. Die omgeving is gebaseerd op Microsoft Sharepoint en Skype for Business (Lync). De werkomgeving biedt de medewerkers alle gewenste functionaliteit voor zaakgericht werken, digitaal samenwerken, digitalisering van de post, zoeken en vinden en projectmatig werken. Dat schrijft Computable. Leeuwarden heeft Split Vision ingehuurd als leverancier.

De inrichting van de digitale omgeving gaat vier jaar duren. Het gaat om levering, inrichting, doorontwikkeling en beheer. Een woordvoerder van de gemeente, na het sluiten van het contract: “Effectief digitaal samenwerken is voor de gemeente Leeuwarden steeds belangrijker. Zowel met externe partijen - ondernemers, organisaties, inwoners en andere overheden - als binnen de eigen organisatie. De gemeente wil de mogelijkheden van digitalisering beter benutten.”

Ook de Friese gemeenten die gebruik maken van de ICT-ondersteuning van Leeuwarden (onder andere de Westergo-gemeenten) kunnen meeliften op de overeenkomst voor de digitale werkomgeving.

Bron: Computable februari 2015