Digital

Digital

Nieuws

Circle Software biedt nu ook cloud

Circle Software, het bedrijf achter Verseon, biedt de gemeentemarkt sinds kort een nieuw zaaksysteem: Djuma. Het zaaksysteem is louter als clouddienst te betrekken, volgens het model software-as-a-service (SaaS).

Djuma is, zo schrijft Computable, gebouwd op de principes van ‘dynamic case management’. Daarmee is het ‘direct herkenbaar voor de kenniswerker en snel configureerbaar’. Ook is gebruik van Djuma met tablet en smartphone standaard geregeld. Dat deelt althans Circle mee.

Het bedrijf beschouwt Djuma als oplossing voor gemeenten met allerlei grote uitdagingen, “zoals veranderende wet- en regelgeving, complexere taken, samenwerking met ketenpartners, verbetering van elektronische dienstverlening en slinkende budgetten”.

Circle erkent dat adoptie van zaaksystemen door eindgebruikers een groot probleem is, de introductie van een zaaksysteem als clouddienst moet de klanten ‘ontzorgen’.

Djuma is dan ook niet in het laboratorium ontwikkeld. Als in een vroeg ontwikkelstadium betrok het bedrijf externe experts en klanten. Samen hebben die keuzes gemaakt in de functionaliteit, de invoeringsconcepten, de leveringsvoorwaarden en het prijsmodel.

Circle presenteert Djuma eind januari aan zijn klanten.

Bron: Computable januari 2015