Digital

Digital

Nieuws

Digitaal werken, niet digitaal brallen!

De scheiding tussen thuis en werk is niet meer zo sterk. Wie zich privé misdraagt, heeft daar op zijn werk last van. Dat merken vooral de mensen die zich ‘grappig’ uiten via de sociale media en daarvoor door hun werkgever worden beloond met ontslag op staande voet. Dat komt steeds vaker voor, schrijft de Automatiseringgids.

Arbeidsrechtdeskundigen van verzekeraar DAS hebben nogal eens te maken met dit soort ontslagzaken en hebben geturfd dat intussen bij een op de tien zaken de ontslagaanvraag het gevolg is van een conflict dat draait om een tweet, faacebookbericht of andere openbare digitale uiting.

Vaak zijn het andere gebruikers (zogenaamde klikspanen) die de werkgever wijzen op de laakbare uiting. Soms schieten beledigende opmerkingen over de werkgever in diens verkeerde keelgat. Er was evenwel ook een medewerker van een beveiligingsbedrijf die een domme opmerking plaatste over de ontwikkeling van de ebola-epidemie: “Laten we die apen daar lekker creperen en het geld eerst besteden aan armoede in Nederland”. Dezelfde dag nog was hij zijn baan kwijt.

Bron: Automatiseringgids januari 2015