Digital

Digital

Nieuws

Nieuw: stichting voor datacentra!

Steeds meer werken in de cloud betekent ook dat er steeds meer datacentra komen, voornamelijk op bedrijventerreinen en in industriegebieden. Nuttig gebruik van loze ruimte. De twintig grootste datacentra in Nederland hebben besloten zich te verenigen in een nieuwe brancheorganisatie: de Dutch Datacenter Association (DDA).
Die stichting is in januari 2015 officieel van start gegaan. Leden zijn Equinix, Eurofiber, KPN, Interxion en TelecityGroup, Alticom, BT, BIT, Cofely, Datacenter Brabant, Datacenter Groningen, Dataplace, Digital Realty, EvoSwitch, Global-E, Interconnect, Previder, SmartDC, The Datacenter Group en TCN.

De DDA zal zich sterk te maken voor de economische en maatschappelijke belangen van de snelgroeiende datacentersector en zal onderhandelingspartner zijn voor de overheid en het bedrijfsleven. Een woordvoerder: “Nederland heeft internationaal gezien een spilpositie; ons land is een aantrekkelijke vestigingsplaats voor datacenters. Sinds 2009 is de omvang van de sector met ongeveer 20 procent gegroeid. Amsterdam is op het gebied van datacenters, co-locatie en dienstverlening een voorloper in Europa. Om die positie te behouden en uit te breiden, bundelen partijen hun krachten. Samen kunnen we de positie van Nederlandse datacenters promoten, ons hardmaken voor eenduidige wet- en regelgeving en beleid en de concurrentiepositie verstevigen.”

Bron: Computable januari 2015