Digital

Digital

Nieuws

Extreme hitte wordt internet fataal

Australië gaat gebukt onder een hittegolf en het internet in Australië bezwijkt in een aantal gevallen onder die hittegolf. De provider iiNet in de stad Perth bijvoorbeeld moest zijn servers zelfs helemaal uitzetten omdat de boel anders in de brand zou vliegen: het was meer dan 44 graden celsius en dan werkt de koeling niet meer naar wens. Dat meldt De Automatiseringgids.

iiNet is een van de grootste internetaanbieders in Australië, dus veel mensen werden getroffen. Het afschakelen van het volledige datacentrum zorgde voor zwarte schermen. Veel gebruikers in de omgeving van Perth konden uren achtereen geen gebruik maken van internet. Dat had slechts één voordeel: ook hun klachten konden ze niet digitaal kwijt.

Het is in Australië wel vaker bloedheet. Over het algemeen heeft iiNet geen last, maar het bedrijf had nu te maken met een dubbele storing: “De hoofd-airconditioner hield er mee op en ook het back-upsysteem vertoonde mankementen. In zo’n geval is het beter om op zeker te spelen en de apparatuur uit te zetten.”

Bron: Automatiseringgids januari 2015